Ayurvedassa hoidetaan koko ihmistä, ei sairautta

Ayurvedan monipuoliset hoidot terveyden ylläpitämiseksi ja sairauksien parantamiseksi pyrkivätpalauttamaan harmonian kehollisten järjestelmien, elinten, kudosten ja energioiden välillä. Kehon epätasapainotilojen korjaamiseksi auyurveda-lääkäri määrää yksilöllisiä hoitoja sekä mm.

Elämäntapaohjeita räätälöidysti kullekin potilaalle. Tasapainon saavuttamiseen käytetään mm. ruokavalion muutoksia, mausteita, päivä- ja vuodenaikarytmien korjaamista, ayurvedisia yrttivalmisteita, joogaa ja meditaatiota, sekä tarvittaessa puhdistavia hoitoja kuona-aineiden poistamiseksi kehosta.

Ayurvedassa hieronnat ovat keskeinen osa hoitoja. Ne tehdään käyttäen lääkeyrteillä terästettyjä öljyjä, ja öljyä käytetään runsaasti. Nämä yrteillä terästetyt öljyt ovat miltei tärkeämpiä kuin itse hieronta, joka on lähinnä keino vaikuttavien aineiden saamiseksi kehoon öljyn toimiessa kuljetusvälineenä.

Hieronnassa voidaan käyttää lisäksi myös yrttinyyttejä, sekä joskus myös muita aineksia, kuten hunajaa tai esimerkiksi maitoa. Hieronnan jälkeen annettavat höyrykylvyt ovat myös tyypillinen osa hoitoja.

Hoidot voivat olla myös rankkoja, ja hoitojakson aikana on paras rentoutua parhaiden hoitotulostensaamiseksi. Päivittäisten hoitojen päätteeksi olo on seesteinen ja varmasti rentoutunut! Pancha Karma -hoito

Ayurvedan kenties tunnetuin hoitoprotokolla, ns. Pancha Karma on erittäin tehokas, koko kehonsyväpuhdistuskuuri (detox). Pancha karma -hoitojakso suunnitellaan aina yksilöllisesti kunkin omien tarpeiden mukaan hoitoihin erikoistuneen Ayurveda-lääkärin toimesta. Tyypillisesti hoitojakso kestää 21päivää, mutta kesto voi myös vaihdella 14 päivästä 28 päivään.

Varaa aika Helsingin Ayurvedaklinikalle!

Varaa aika vastaanotolle