Hoitojen tulokset

Pancha Karma -hoitojakson läpikäyneistä potilaista keskimäärin 70% on parantunut hoitojakson myötä kokonaan tulosyynään olleesta vaivasta tai sairaudesta. Lisäksi noin 20% potilaista on saanutmerkittävää lievitystä sairauteensa ja sen oireisiin, mutta heidän olisi hyvä ottaa vielä toinen Pancha karma hoitojakso 6-13 kuukauden kuluessa sairautensa vakavuudesta riippuen, sekä jatkamaan hoitoaitsehoitona, käyttäen lääkärin suosittelemia ayurvedisia yrttivalmisteita ja noudattaen lääkärin opastamaa ruokavaliota ja elämäntapaa. Vakavissa kroonisissa sairauksissa, kuten esim. MS-taudissatarvitaan yleensä useampi hoitokerta peräkkäisinä vuosina. Sairauksissa, joita ei voida parantaa, kuten eräät diabeteksen alatyypit, potilaan yleinen terveydentila parantuu merkittävästi ja sairaus lievittyyhoidon ansiosta huomattavasti, mutta vaatii edelleen ayurvedisten yrttivalmisteiden käytön jatkamista ja määrätyn ruokavalion noudattamista.

Pancha karma -hoidon tehokkuus on todistettu tieteellisesti – esim. syövän leviämisen tai etäispesäkkeiden leviämisen ehkäisemisessä, sekä sydäntautien [81] hepatiitti C:n, diabeteksen, liikalihavuuden, stressin tai mielenterveyden [82] hoidossa.

Erään tutkimuksen mukaan pancha karma-hoidon ottaneilla havaittiin 70% vähemmän raskasmetalleja, torjunta-ainejäämiä ja muita vaarallisia kemikaaleja kuin väestössä keskimäärin. Hoidon suorittaneet tarvitsivat myös 80% vähemmän lääkärissä käyntejä. Lisäksi i pancha karman läpi käyneillä ilmeni merkittävästi vähemmän ikääntymisen oireita.

Varaa aika Helsingin Ayurvedaklinikalle!

Varaa aika vastaanotolle